Followers

Khamis, 10 November 2011

Tentang KATA HATIKU

Kdg2 rasa bosan jugak hari2 buat rutin yang sama (Bosan tak bosan pasti kena buat sebab itu satu tanggungjawab)...dari awak pukul 5.30am bangun pagi  sehingga 11pm..hari-hari rutin yg sama....pagi2  KATA HATI uruskan princess untuk ke sekolah dan suamiku ke tempat kerja..bangun gosokan baju kedua-duanya termasuklah( uniform) aku...then buatkan minuman untuk panaskan perut takut nanti sakit perut pulak...(kalau sempat aku buatkan hidangan kalau tak makan je lah roti sapu butter tu )alas perut jer kan..bila hubby hantar anak ke sekolah..aku bersiap nak mulakan tugas ku sebagai  officer disalah sebuah syarikat (nama je officer) tp gaji...(no komen) namun aku tetap bersyukur sbb dapat juga rezeki ini...

ditempat kerja aku ni dari dulu sampai la sekarang orang memang kata aku sombong sikit (poyola katakan) tapi aku tak seperti yang diorg cakap ..dia orang cakap sbb dia org tak kenal aku ..bila dh kenal confirm nak kawan terus sebab aku ni suka buat orang ketawa dan gembira..aku ni pulak jenis yang tak suka kawan terlampau rapat ,aku takut sebab kawan baik ni susah nak cari yang betul2 boleh simpan rahsia...kebanyakan sekarang kawan yang gemar ambik kesempatan diatas kebaikan aku...(aku benci dengan perangai mcm tu )...masalahnya aku baik ke?? he he he..x kisah lah aku baik ke sombong ke yang penting aku dengan cara aku..dan tak susahkan sesiapa...
aku ni suka tentang kesempurnaan dalam buat sesuatu perkara ..macam kerja bila aku dah arahkan sesorang buat mengikut masa sudah tentu aku perlukan masa itu juga..jgn kata tidak dan jgn kata tak boleh confirm aku naik angin pun..(ini lah penyakit aku dari dulu sampai la sekarang ni CEPAT MARAH) dan sebab itu juga orang kata aku PANAS BARAN..mmg aku akui itu ..aku pernah cuba berubah dari panas baran ke penyabar tapi tak pernah berhasil..aku akan lemah pada sesorang yang aku sayang iaitu BONDA ku tersayang...hanya dia yang boleh mengubahku dari seorang panas baran kepada penyabar...(sebab itulah aku perlukan bondaku sentiasa) "Ya ALLAH peliharakan kesihatan bondaku" AMIN-

Dalam Baran aku ni seorang yang manja jugak.mungkin sbb aku anak tunggal perempuan dalam keluarga?apa-apa pun aku tetap aku...bercerita tentang aku..sesungguhnya aku sayang suamiku dan anakku...



KATA HATIKU  keluar dulu nanti KATA HATIKU sambung lagi....

Wasalam

1 ulasan:

khairul berkata...

takooott...tuan rumah garangggg